L'oxitocina és coneguda com l'"hormona de l'amor".
L'oxitocina és coneguda com l'"hormona de l'amor".
Bonn

Un estudi conclou que els homes amb més oxitocina al cervell són més fidels i monògams

Un estudi de la Universitat de Bonn, que publica la revista "Proceedings", conclou que la coneguda com a "hormona de l'amor", té un paper clau en la fidelitat masculina i la monogàmia. I és que estimula el contacte entre les parelles i potencia la relació sentimental. Per portar a terme l'estudi, els investigadors van subministrar l'oxitocina als homes a través d'un esprai nasal.

RedaccióActualitzat

Un estudi de la Universitat de Bonn, a Alemanya, conclou que l'oxitocina, coneguda com l'"hormona de l'amor", té un paper clau en la fidelitat masculina i la monogàmia. I és que, segons l'estudi, els homes amb més quantitat d'oxitocina en el cervell veuen les seves parelles més atractives que els que en tenen un nivell més baix.

Els investigadors, que ara han publicat l'estudi a la revista "Proceedings" de l'Acadèmia de les Ciències nord-americana, van comprovar que l'"hormona de l'amor" estimula el contacte entre les parelles i potencia la relació sentimental, perquè l'oxitocina activa el centre de gratificació del cervell i enforteix els comportaments monògams en els homes. En aquest sentit, el director de l'estudi, René Hurlemann, ha assegurat que "aquest mecanisme biològic actua com una droga", perquè "tant en l'amor com en el consum de drogues es busca estimular el centre de satisfacció del cervell".

Per portar a terme l'estudi, els investigadors alemanys van subministrar, a través d'un esprai nasal, aquesta hormona a una quarantena d'homes heterosexuals que vivien en parella.

Anar al contingut