Un Espanyol descafeïnat surt escaldat del Bernabéu amb un contundent 4-0

L'Espanyol ha ofert una de les pitjors imatges de la temporada i, com a càstig, ha sortit escaldat del Santiago Bernabéu amb un contundent 4-0. El Reial Madrid ha sentenciat el partit en la primera part gràcies als gols de Guti, que ha obert el marcador, Zidane i Ronaldo, que han marcat amb total comoditat per la manca d'agressivitat i contundència dels de Lotina. En la represa, Zidane, altre cop, ha arrodonit el marcador. L'Espanyol, que ha fet només un xut entre els tres pals, ja fa onze anys que no guanya al Bernabéu.

Manca de pressió, poca agressivitat i gens de contundència. Així es pot resumir l'actitud que ha mostrat l'Espanyol sobre la gespa del Santiago Bernabéu en el retorn de Ronaldo a l'equip, després de gairebé un mes de baixa. Tot i que en els minuts inicials els de Lotina han començat defensant-se bé, els bons auguris han durat poc. Com és habitual en el conjunt blanc, en la primera arribada del Reial Madrid també ha arribat el primer gol. Beckham fa una centrada des de la banda dreta que Guti remata amb absoluta comoditat en una greu badada defensiva dels barcelonins. A partir d'aquí, el Reial Madrid ja no ha tingut rival. Els blanc-i-blaus no han fet ni un sol xut a porteria en els primers 45 minuts. Ronaldo ha disposat de dues bones ocasions des de la frontal per augmentar distàncies, però les dues vegades la pilota s'ha escapat a la dreta d'Iraizoz. Quan s'havia jugat mitja hora, Beckham també ha engaltat un gran xut que ha obligat el porter blanc-i-blau a lluir-se i rebutjar amb els punys la pilota a córner. Iraizoz ha tornat a destacar en una rematada de Ronaldo dins de l'àrea amb una assistència de Zidane. Sense pressió i gens d'agressivitat, el Reial Madrid ha fet el que ha volgut sobre la gespa. A tres minuts del descans, Zidane, tot sol dins l'àrea, ha transformat el segon gol dels blancs a passada de Roberto Carlos. Ja en temps afegit, Ronaldo ha arrodonit el marcador amb el tercer, en una rematada tot sol dins l'àrea davant Jarque, després d'una assistència de Cicinho. Els blancs han marxat als vestidors guanyant de forma justa per 3-0, davant la passivitat dels visitants. Tot i això, l'àrbitre ha perdonat l'expulsió a Gravesen per doble targeta groga en una puntada sobre Costa. La segona part no ha suposat un canvi i l'Espanyol ha rebut un autèntic bany i ha patit perquè el matx no acabés en una humiliació històrica. Només s'havien jugat 10 minuts de la represa quan Zidane, des del llindar de l'àrea, a la frontal, ha engaltat un xut i ha fet pujar el quart gol al marcador. Amb el partit a la butxaca, el Madrid s'ha dedicat a tocar la pilota. La golejada encara hauria pogut ser més gran, però els blancs s'han relaxat en la definició. En el minut 73 ha arribat el primer xut dels blanc-i-blaus a porteria a càrrec de Zabaleta, tot i que la pilota ha anat més cap al banderí de córner que cap a la zona de Casillas. L'Espanyol anava mirant el rellotge esperant que l'àrbitre xiulés el final, ja que ha patit de valent quan Jarque ha tret una pilota de sota els pals que ha evitat el gol de Woodgate, i també en dues jugades clares de gol en què Iraizoz ha tret una mà salvadora i ha enviat a córner els xuts de Beckham i Cicinho. En l'últim quart, el Reial Madrid ha tret el peu de l'accelerador. Fins a sis minuts del final no ha arribat la primera ocasió de gol dels visitants, en un xut de Domi. A l'últim minut, Robinho ha perdonat el cinquè. El català Albert Lopo ha caigut de la convocatòria de Lotina a última hora per culpa d'una bronquitis. Ja fa onze anys que l'Espanyol no sap què vol dir guanyar al Bernabéu. L'any passat el resultat també va ser de 4-0 favorable al Reial Madrid.