Madrid

Un dels islamistes detinguts a Barcelona va dir a la Guàrdia Civil: "Jo n'he matat molts com tu"

Un dels deu imputats en l'operació contra el terrorisme islamista a Barcelona va etzibar a l'agent de la Guàrdia Civil que l'acabava de detenir: "Jo n'he matat molts com tu al meu país." L'operació es va fer el passat 18 de gener, al barri del Raval.

Actualitzat
"Jo n'he matat molts com tu al meu país." Així va replicar un dels deu imputats en l'operació contra el terrorisme islamista a Barcelona a l'agent de la Guàrdia Civil que l'acabava de detenir, segons fonts de la investigació. Passades les 23.00 hores del 18 de gener, agents de la Unitat Especial d'Intervenció (UEI) van irrompre en tres locals del barri del Raval de Barcelona i van detenir catorze persones, sospitosos de pertànyer a una cèl·lula terrorista que preparava un atemptat a la capital catalana.

El dispositiu de la Guàrdia Civil es va desenvolupar sobre tres ubicacions: un local del carrer Maçanet, on es va detenir set persones, entre ells els dos suposats caps de la cèl·lula; un pis al carrer Santa Madrona, on hi havia dos dels presumptes suïcides, i la mesquita del carrer Hospital, on va ser arrestat Hafeez Ahmed, a qui es considera cap del grup d'explosius.

Els agents de la UEI, el grup d'elit de la Guàrdia Civil, van sortir cap a Barcelona divendres al matí des de la seva base, a la població madrilenya de Valdemoro. El caràcter urgent de l'alarma que van rebre va fer que els mobilitzessin fins i tot abans que el jutge de l'Audiència Nacional hagués signat les ordres d'escorcoll i les detencions, per poder fer l'assalt en el mateix moment en què arribés l'autorització judicial.
Anar al contingut