Barcelona

Un AVE directe unirà cada hora Barcelona i Madrid

Renfe es prepara per fer la competència al pont aeri amb l'arribada de l'alta velocitat a Barcelona, fins al punt que preveu que hi hagi trens directes cada hora entre la capital catalana i Madrid. D'aquesta manera, a la franges amb més demanda, es podrà enllaçar entre les dues ciutats en 2 hores i 35 minuts, que és el que durarà el trajecte directe. Són les previsions d'horaris amb què treballa Renfe, segons un document al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio. En total, cada dia hi haurà 25 trens per sentit, deu dels quals directes, i a les hores punta sortiran de les estacions de Sants i Atocha cada mitja hora.

Actualitzat

Segons el document, els trens directes -una desena per sentit- es combinaran amb els que sí que faran parades, fins a arribar als 25 trajectes diaris en cada sentit durant els feiners. A l'hora punta del matí, de 6 a 10, i durant tota la tarda, de 3 a 8, sortiran trens cada mitja hora de les estacions de Sants i Atocha. A Catalunya, els combois sortiran a dos quarts, mentre que de Madrid marxaran a les hores en punt. Els horaris estan pensats, sobretot, per a la gent de negocis.

Dels trens que no seran directes, alguns pararan només a Saragossa i la resta també ho faran a les estacions de Lleida i del Camp de Tarragona, on es mantindrà l'oferta actual, però s'hauran de reajustar els horaris. Aquestes estacions catalanes no tindran trens directes cap a Madrid.

Si el trajecte entre Barcelona i Madrid es farà en poc més de dues hores i mitja, en el recorregut directe, i en tres hores i cinc minuts en el cas dels trens que s'aturin a totes les estacions, el tram entre Tarragona i Barcelona es cobrirà en una mica més de mitja hora, i per viatjar entre Lleida i Barcelona s'hi hauran d'invertir 55 minuts.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut