Barcelona

Dissabte entra en funcionament el metro comarcal Llobregat-Anoia

A partir d'aquest dissabte, entrarà en funcionament el metro comarcal de la línia Llobregat-Anoia. Amb aquest nou servei, en hora punta Martorell tindrà una connexió ferroviària amb Barcelona cada cinc minuts.

Actualitzat
Aquest nou servei havia d'entrar en funcionament a finals de l'any passat, però l'esvoranc de les obres de l'AVE va obligar a ajornar-ho. El nou enllaç funcionarà com un metro i, en hora punta, hi circularà un comboi cada cinc minuts en el tram Plaça Espanya - Martorell. I fins a Manresa i Igualada, si fins ara hi havia un tren cada hora, ara serà cada vint minuts. Un cop recuperada la normalitat a la zona de Gornal, comencen a aplicar-se, a partir de dissabte, noves freqüències de pas als Ferrocarrils de la Generalitat, que faran d'aquesta línia el metro del Baix Llobregat.

El nou metro comarcal del Baix Llobregat, amb una inversió de 265 milions d'euros, ha suposat, entre altres millores, el desdoblament de via entre Barcelona i Martorell, la supressió de tots els passos a nivell i la construcció de l'estació Martorell-Central, un intercanviador amb connexions amb Renfe i el servei d'autobusos. Segons el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, Ferrocarrils de la Generalitat ha tornat a marcar "una pauta d'excel·lència i de qualitat" que confia que s'estengui a la resta de serveis ferroviaris que operen a Catalunya. El govern també vol que totes aquestes millores també s'apliquin a totes les línies de Rodalies tan aviat com se li traspassi la competència en aquesta matèria.
Anar al contingut