El director japonès Hirozaku Kore-Eda, aquest dissabte quan ha rebut la Palma d'Or del Festival de Canes (Reuters)
El director japonès Hirozaku Kore-Eda, aquest dissabte quan ha rebut la Palma d'Or del Festival de Canes (Reuters)

"Shoplifters", del japonès Kore-eda, Palma d'Or del Festival de Canes

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte a la tarda s'ha divulgat el palmarès del Festival de Canes, que ha estat molt repartit. La Palma d'Or l'ha guanyat la pel·lícula "Manbiki kazoku", del director japonès Hirozaku Kore-Eda.

Traduïda a l'anglès com "Shoplifters", és una història que planteja una de les obsessions del director: com els sentiments i el suport mutu són més importants per cohesionar una família que no pas els llaços de sang.

Aquesta peculiar família subsisteix, entre altres activitats, robant a botigues.

Spike Lee, Gran Premi del Jurat

El Gran Premi del Jurat se l'ha endut "BlacKkKlansman", en què el director Spike Lee explica en clau de comèdia com un policia s'inflitra en el Ku Klux Klan.

 

Notícia relacionada: 82 dones, una caminada descalça i un manifest: l'edició més reivindicativa de Canes

"Capharnaüm", de la directora libanesa Nadine Labaki, que té com a protagonista un nen sirià refuguat al Líban, ha guanyat el Premi del Jurat.

El premi a la millor actriu ha estat per a Samal Yeslyamova, protagonista de la pel·lícula russa "Ayka", i el millor actor ha estat Marcello Fonte, protagonista de la pel·lícula italiana "Dogman".

 

Notícia relacionada: Carla Simón, la directora d'"Estiu 1993", premi al jove talent femení a Canes

El premi al millor director l'ha guanyat el polonès Pawel Pawlikowski per "Cold War". El premi al millor guió l'han guanyat ex aequo "Lazzaro felice", de la directora italiana Alice Rohrwacher, i "3 faces", del director iranià Jafar Panahi.

 

Godard, Palma d'Or especial

Jean-Luc Godard ha estat premiat amb un Palma d'Or especial perquè, com ha dit la presidenta del jurat, Cate Blanchett, és un artista "que ha fet avançar el cine i ha redefinit els seus límits".

El director francosuís havia presentat a competició la pel·lícula "Le livre d'image". Ha recollit el premi el seu productor, Fabrice Aragno. 

Notícia relacionada: Bardem i Cruz inauguren un Festival de Canes sense Netflix ni "selfies"

ARXIVAT A:
Festival de Canes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut