Un grup de joves brinda amb cervesa. (Foto: Reuters)
Alemanys brindant per les promeses electorals? (Foto: Reuters)
Barcelona

Un 15% dels usuaris dels CAPs fan un consum d'alcohol de risc i s'exposen a unes 60 malalties

Alerta davant l'elevat consum d'alcohol. Un 15% de les persones que es visiten als centres d'atenció primària fan un consum d'alcohol que es considera de risc. Un projecte europeu, liderat per l'Hospital Clínic de Barcelona, treballa per millorar la detecció precoç d'aquesta problemàtica. I és que l'alcohol és el causant d'unes seixanta malalties i cada any provoca 3.400 morts a Catalunya.

RedaccióActualitzat
Molts bevedors que prenen quantitats importants d'alcohol no són conscients que el consum que en fan és perillós i que pot generar problemes importants associats. L'objectiu del programa europeu és actuar des de l'atenció primària per poder detectar i orientar els pacients que fan un consum d'alcohol de risc elevat.

Segons el programa pioner que Catalunya ja va iniciar el 2002 als seus ambulatoris, el balanç és molt positiu i el sistema, efectiu. En aquest sentit, el subdirector general de Drogodependències de la Generalitat, Joan Colom, ha explicat: "Partint d'una selecció de consumidors de risc és possible modificar fins a un 20% el nombre total de consumidors que beuen massa i fins a un 20% el seu consum d'alcohol".

Es considera de risc 28 dosis alcohòliques setmanals, ja sigui una cervesa, un got de vi o un combinat. A Catalunya moren cada any 3.400 persones víctimes de l'alcohol.
Anar al contingut