Barcelona

Un 10% de les famílies espanyoles viuen en la "pobresa energètica"

Creix el nombre de famílies que no poden mantenir la llar a una temperatura mínima de confort perquè no poden fer front a la factura que això suposa. Les entitats socials alerten que el problema ja afecta tota mena de famílies.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Cada cop són més les famílies que no poden assumir el cost de mantenir l'habitatge a una temperatura confortable, és a dir, a 18 graus o més, durant els mesos d'hivern. És el que s'anomena "pobresa energètica". Una taxa que no para d'augmentar a causa de l'encariment de l'energia, la reducció dels ingressos i la retallada d'ajudes i subsidis.

Si partim dels ingressos que tenia una família l'any 2006 i de la despesa que li suposava l'energia domèstica, veiem com des de llavors els ingressos han augmentat molt poc i que, a partir del 2008 fins i tot s'han reduït. En canvi, el cost de la factura energètica s'ha disparat.

Això fa que, segons dades de l'Observatori de la Sostenibilitat a Espanya, un 10% de les famílies espanyoles visquin en "pobresa energètica".

La meitat de les famílies que atén la Creu Roja no té recursos per escalfar l'habitatge. El perfil ha canviat. Ara no són només els que tenen risc d'exclusió social. Si fa uns anys els col·lectius més vulnerables, com les persones grans, eren els més afectats, les entitats que els atenen alerten que s'està convertint en un problema més global.

En els casos més greus, la Creu Roja es fa càrrec de part o del total de les factures dels afectats, però cada cop n'ha d'atendre més i les ajudes no arriben per a tothom.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut