Trump estudia ara conservar una part de la reforma sanitària d'Obama

En una entrevista a "The Wall Street Journal", el president electe dels Estats Units diu que estudia conservar els pilars fonamentals de l'Obamacare

RedaccióActualitzat

La primera entrevista que ha concedit el president electe dels Estats Units, Donald Trump, confirma el seu canvi de discurs. En declaracions a "The Wall Street Journal", Trump diu ara que podria conservar una part de la reforma sanitària impulsada per Obama que ell tant havia criticat en campanya. Assegura que hi ha parts que li agraden, i que les vol mantenir.

Trump estudia mantenir dos dels pilars de la llei de cobertura sanitària d'Obama, l'Obamacare: 

    - Prohibir a les asseguradores que puguin denegar la cobertura a persones amb malalties preexistents

    - I permetre que els fills puguin estar en la pòlissa dels pares fins als 26 anys.

Dos punts que Trump ha dit literalment a l'entrevista que li agraden molt, després d'assegurar durant la campanya que la llei era un desastre i que la derogaria.

La conversa amb Hillary Clinton

En una altra entrevista amb la cadena CBS, Trump dóna detalls de la seva conversa amb Hillary Clinton. Diu que valora molt la trucada i que va ser molt amable, i admet que no devia ser fàcil per a ella. Li reconeix el seu caràcter de lluitadora i diu que ha estat una gran rival. Fins i tot, l'endemà va rebre una trucada de Bill Clinton felicitant-lo. 

Mentrestant, les protestes continuen

 Aquesta ha estat la tercera nit de protestes contra Trump en diversos punts dels Estats Units. A Nova York, les protestes ja van començar a la tarda, i a la nit s'han reproduït en altres llocs, com Miami, a Florida. Precisament, un dels "swing states" que van donar la victòria als republicans ha mobilitzat ara joves que no l'accepten com a president. Els manifestants van arribar a tallar una autopista durant uns moments. A Atlanta o Portland hi ha hagut incidents amb la policia. Es preveu que les protestes continuaran durant el cap de setmana, també en ciutats com Las Vegas, Los Angeles o Chicago.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut