La plana major del règim de Corea del Nord amb Kim Jong-un al capdavant
La plana major del règim de Corea del Nord amb Kim Jong-un al capdavant

Trump diu que s'ocuparà del "problema nord-coreà" i estudia una acció militar

RedaccióActualitzat

Augmenta la tensió entre els Estats Units i Corea del Nord. El viceministre d'Exteriors del país asiàtic ha acusat Donald Trump d'alimentar la tensió en les relacions entre els dos països, en el que considera un cercle viciós. Trump diu que s'ocuparan del problema nord-coreà, amb la Xina o sense.

El president nord-americà ha explicat que estan enviant una flota molt poderosa cap a la zona i adverteix que pot fer un atac preventiu si el país no deixa de desenvolupar "armes de destrucció massiva". 

El viceministre d'Exteriors nord-coreà, per la seva banda, ha assegurat que el seu país no es quedarà de braços plegats davant d'un hipotètic atac dels Estats Units.

El paper de la Xina

El cap de la diplomàcia xinesa ha advertit que en qualsevol moment pot esclatar un conflicte a Corea del Nord.  Wang Yi avisa que sigui qui sigui qui el provoqui n'haurà de pagar un preu i assumir una responsabilitat històrica, i que el diàleg és l'única sortida.

Washington considera que la Xina, principal aliada de Pyongyang, té els mitjans per convèncer el règim nord-coreà que abandoni el seu programa nuclear.

Un nova prova?

Els avisos d'uns i altres arriben la vigília que Corea del Nord celebri el 105 aniversari del naixement de Kim Il-sung, el primer dirigent nord-coreà, considerat el pare de la pàtria

Segons els experts, el règim ho podria aprofitar per llançar un nou míssil balístic o fer un nou assaig nuclear, dues opcions prohibides totes dues per la comunitat internacional.

Anar al contingut