Donald Trump amb la seva família, aquest diumenge, pujant a un avió seu a Florida per tornar a Nova York (Reuters)
Donald Trump amb la seva família, aquest diumenge, pujant a un avió seu a Florida per tornar a Nova York (Reuters)
Palm Beach

Trump afirma que va haver-hi "milions de vots il·legals" contra ell

Ho ha dit a Twitter en resposta al recompte que es farà a Wisconsin a petició dels Verds, i ha criticat Hillary Clinton per donar-hi suport

RedaccióActualitzat

El president electe dels EUA, Donald Trump, ha recuperat el to de les campanyes electorals. I ho ha fet per criticar el nou recompte de vots a l'estat de Wisconsin que la candidata dels Verds, Jill Stein, reclama que es faci. El suport que Hillary Clinton ha donat a aquest recompte ha afegit llenya al foc.

Trump, que aquest dissabte ja va qualificar d'"estafa" la intenció de fer aquest nou recompte, ha estat d'acord amb Stein que hi va haver frau electoral, però que va ser en contra d'ell. Segons ha afirmat a Twitter aquest diumenge, "si es resten els milions de persones que van votar il·legalment", hauria guanyat no només al col·legi electoral, sinó també en vot popular.

 


Quatre hores després d'aquest tuit, i també a Twitter, ha precisat una mica més aquesta greu acusació, afirmant que aquest frau hauria estat a Virgínia, Nou Hampshire i Califòrnia, i ha criticat els mitjans per no explicar-ho.

Trump, que aquest diumenge ha tornat a Nova York després de passar les vacances del dia d'acció de gràcies a la seva mansió de Florida, no ha acompanyat l'acusació amb cap dada o prova que li serveixi de base per fonamentar-la. El col·legi electoral que ha de validar la seva elecció com a president dels Estats Units s'ha de fixar definitivament el 19 de desembre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut