Banyoles

Troben una calavera al llac de Banyoles que podria ser d'un nen de l'època de la Guerra Civil

Dimecres passat, els banyistes que van decidir passar el dia al llac de Banyoles es van trobar amb una sorpresa quan van descobrir un crani dins l'aigua. Estava enterrat a pocs centímetres de la superfície i no era visible des de fora, però pel que sembla les últimes pluges l'haurien fet aflorar. Ara la policia investiga si es tracta del crani d'un nen que va viure a l'època de la Guerra Civil, ja que l'estat en què es trobava i la mida de les restes humanes fan pensar que aquesta hipòtesi sigui la més probable. Tampoc es descarta que pertanyi a algun jaciment arqueològic.

Actualitzat
La policia investiga a quina època pertany una calavera que va ser localitzada dimecres passat al llac de Banyoles. Per la seva aparença, no presentava senyals de violència, però ja no té mandíbula, cosa que fa pensar que deuria ser d'una persona que va morir fa més de 50 anys.

Pel que sembla, un nen que anava amb els seus pares, estava jugant amb un pal amb el crani fins que aquests es van adonar que es tractava d'una resta humana. Tot seguit van avisar els cambrers del restaurant del costat, que al seu torn van avisar els Mossos d'Esquadra i la policia científica, que van estar unes quatre hores per treure el crani de l'aigua.

En un primer moment, tant el socorrista del llac com els banyistes no es creien la troballa i van pensar que s'havia ofegat alguna persona.

Pel que sembla, les pluges que han caigut els últims dies haurien remogut el fons del llac i el crani hauria pujat a la superfície.
Anar al contingut