Japó

Troben morts els set mariners desapareguts en el xoc entre un destructor i un mercant

Segons el cap de la Setena Flota nord-americana, el xoc va estar a punt d'enfonsar el destructor

RedaccióActualitzat

Els equips de rescat japonesos i nord-americans han trobat de matinada els cossos sense vida dels set mariners desapareguts després del xoc entre el destructor nord-americà USS Fitzgerald i un vaixell de càrrega filipí.

Els cadàvers s'han trobat a dins de diversos compartiments inundats.

La topada va passar a 56 milles de la costa del sud-oest del Japó. En l'accident van quedar ferits tres mariners més; entre ells, el comandant, que es recupera a l'hospital de la ciutat japonesa de Yokosuka, on el vaixell va arribar ahir al matí.

 

Segons ha reconegut el cap de la Setena Flota nord-americana, la col·lisió va estar a punt de provocar l'enfonsament del vaixell de guerra.

Un destructor modern

El destructor "USS Fitzgerald" és un dels més moderns i sofisticats del món, amb radars i tecnologia avançada que li permeten una navegació segura, sobretot la nit del xoc, quan hi havia mar plana i bona visibilitat, en una zona marítima molt propera a la seva base.

De moment, no se saben les causes del xoc amb el mercant filipí, un portacontenidors que hauria fet una maniobra inesperada a l'últim moment i hauria impactat contra la línia de flotació.

 

L'escenari del xoc són aigües japoneses amb una alta densitat de vaixells i de navegació marítima.

Anar al contingut