Montcada i Reixac

Troben el maletí radioactiu robat abandonat a Montcada i Reixac

RedaccióActualitzat

El maletí radioactiu robat a Santa Coloma de Gramenet ja ha aparegut. L'han localitzat a la planta de tractament de residus de Montcada i Reixac.

La matinada de divendres, el telèfon d'emergències 112 ha rebut la trucada en què s'alertava de la presència del maletí. La trucada l'han fet cap a les 2.15 de la nit des de la mateixa planta de residus.

Anteriorment, els Mossos havien sabut que l'equip el podien haver llançat a un contenidor d'escombraries de Cerdanyola del Vallès. Arran d'això es va muntar un dispositiu de recerca, que no va donar resultat. Aleshores es va alertar el personal de la planta de deixalles on van a parar els residus de Cerdanyola, l'Ecoparc 2 de Montcada.

 

Protecció Civil de la Generalitat explica que el maletí està en bon estat i ha donat per acabada la prealerta del Pla RADCAT.

El maletí està ara custodiat a les dependències del Servei de Coordinació d'Activitats Radioactives de la Generalitat i demà el tornaran al propietari.

Els Mossos continuen les investigacions per localitzar qui el va robar.

El maletí, un equip que mesura la densitat i la humitat de sòl, el van robar dimarts en una furgoneta aparcada a Santa Coloma de Gramenet.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut