Santa Coloma de Gramenet

Roben un maletí amb material radioactiu a Santa Coloma de Gramenet

Protecció Civil demana trucar al 112 en cas que es tingui informació de l'equip sostret, un maletí groc amb la senyalització de material radiocatiu

RedaccióActualitzat

Protecció Civil ha alertat del robatori d'un equipament de mesura de densitat i humitat del terreny que conté fonts radioactives. Es tracta d'un maletí groc amb la senyalització de material radioactiu.

 

 

El furt ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda en una furgoneta a la carretera Font de l'Alzina de Santa Coloma de Gramenet. Un operari havia aparcat davant de casa seva per anar a dinar, i en aquell moment li van obrir la furgoneta i li van robar la maleta.

L'equip sostret no comporta riscos radiològics mentre es mantingui íntegre, perquè les fonts radioactives estan protegides i encapsulades a l'interior. Sí que hi pot haver riscos en cas d'obertura o destrucció de l'equip, que deixin les fonts sense protecció.

Trucar al 112 si es té informació

Protecció Civil ha fet una crida tant als autors materials del robatori com a qualsevol ciutadà que en tingui informació, perquè es posin en contacte amb el telèfon d'emergències 112.

L'empresa ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra per investigar el robatori, i des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil s'ha donat avís al municipi i s'està en contacte amb el Servei de Coordinació d'Activitats Radioactives i el Consell de Seguretat Nuclear.

Com és l'equip robat

— Maletí de color groc Troxler 3440. Dins hi ha un equip també de color groc amb forma de caixa, nansa metàl·lica a la part superior, pantalla de vidre amb un teclat numèric i un tub metàl·lic on s'allotja una de les fonts radioactives.

— L'equip disposa de la senyalització de material radioactiu

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut