Viena

La camioneta detinguda aquest dissabte amb 26 refugiats a Àustria té matricula espanyola

A la camioneta hi anaven tres nens que van ser rescatats en estat greu i que, segons les autoritats, aquest diumenge ja es troben millor

RedaccióActualitzat

La camioneta detinguda aquest dissabte a Àustria amb 26 refugiats, entre ells tres menors en estat greu, està matriculada a Espanya, per tant les autoritats austríaques demanaran la col·laboració de les espanyoles per aclarir si hi ha alguna mena de vinculació amb el delicte. El vehicle, un Fiat Ducato, també té el permís de circulació espanyol. Les autoritats també han informat que els tres nens ja es troben bé.

​Àustria ha decidit aplicar mesures extraordinàries de control policial a les carreteres per lluitar contra el tràfic de persones. Els agents han intensificat la presència a les carreteres després dels últims casos al seu territori. 

Com van passar els fets aquest dissabte

Tres menors van ser rescatats en estat crític per deshidratació i falta d'oxigen dintre d'un altre camió ple d'immigrants a Àustria. Els nens viatjaven aquest divendres amb més immigrants, en total 26 persones, segons l'agència de notícies austríaca APA.

El camió portava amuntegats a la part posterior del vehicle refugiats de Síria, l'Afganistan i Bangla Desh i va ser detingut a la petita ciutat de St. Peter am Hart, prop de la frontera amb Alemanya. Els ocupants anaven confinats en un espai estret i poc ventilat.

El conductor romanès, de 29 anys, va ser detingut per tràfic de persones, mentre que els nens i els seus pares van ser traslladats a l'hospital més pròxim, a la ciutat de Braunau.

Segons el relat policial, els agents van aturar el vehicle sospitós i, encara que aquest va tractar de fugir, van aconseguir aturar-lo, poc després. La fiscalia austríaca va ordenar l'ingrés del suposat traficant de persones al centre penitenciari de Ried.

Un camió amb 71 persones mortes

L'incident va passar a Àustria on aquest dijous es va trobar un camió abandonat amb 71 refugiats morts al seu interior. El camió es va trobar al voral de l'A-4, l'autopista que uneix Viena i Budapest. En un primer moment s'havia estimat que hi podria haver 50 persones.

De moment, quatre persones han estat detingudes a Hongria, implicades en la tragèdia. Es tracta de tres ciutadans búlgars, un d'ells d'origen libanès, i un afganès. Els detinguts serien el propietari del camió i els còmplices. Un jutge hongarès ha dictat presó preventiva d'un mes contra els quatre detinguts.

El diari "Österreich" ha calculat que, en un espai de tot just quinze metres quadrats i segellat hermèticament, com era el cas del compartiment de càrrega d'aquest camió, 71 persones haurien mort per falta d'oxigen al cap de 63 minuts.

Les autoritats austríaques creuen que en el moment del descobriment del camió les víctimes portaven mortes entre 24 i 36 hores.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut