La caravana dels tractors arribant a la presó de Lledoners (ACN)

Tractorada a Lledoners per demanar la llibertat dels presos

Davant de la presó, els tractoristes han fet un llaç gegant amb els vehicles

Actualitzat

Una vuitantena de tractors provinents de diferents punts del país s'han concentrat aquest diumenge a Lledoners per reivindicar la llibertat dels dirigents independentistes empresonats.

Convocats per Unió de Pagesos (UP), els vehicles, provinents de les comarques de Lleida, del Delta de l'Ebre, Solsona, Girona o el Lluçanès, s'han trobat al polígon industrial Pla dels Vinyats, a Sant Joan de Vilatorrada. Des d'allà han anat en comitiva fins a l'esplanada que hi ha darrere de la presó.

Un cop a Lledoners, els tractoristes han col·locat els vehicles formant un llaç gegant.

 

El coordinador territorial a la Catalunya Central d'Unió de Pagesos, Carles Mencos, ha explicat que els pagesos volen mostrar el seu compromís "amb el poble català i el dret a decidir". Mencos ha assegurat que no es quedaran de braços plegats i que no descarten dur a terme noves accions per reclamar la llibertat dels dirigents empresonats.

Amb aquesta acció, Unió de Pagesos vol denunciar una presó "injusta", mostrar el seu suport "a la societat" i reclamar que no es poden deixar "els temes per perduts quan parlem d'injustícia i falta de democràcia".

Aquesta iniciativa ja es va fer el mes d'agost davant la presó de Puig de les Basses, a Figueres, on està empresonada l'exconsellera Dolors Bassa.

 

Anar al contingut