Treballadors de seguretat d'Eulen a l'aeroport del Prat
Treballadors de seguretat d'Eulen a l'aeroport del Prat

Tota la pressió sobre els treballadors d'Eulen a l'aeroport del Prat

Aquest diumenge votaran si accepten o no la proposta de la Generalitat, amb l'amenaça d'un laude obligatori i la supervisió de la Guàrdia Civil si dilluns comencen la vaga indefinida

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte els treballadors d'Eulen a l'aeroport del Prat no fan vaga, però a pesar d'això molts passatgers hi han anat amb més de tres hores d'antelació per assegurar-se de poder passar els controls a temps per no perdre el vol.

Això provoca cues no només als controls de seguretat sinó també abans per poder facturar l'equipatge. Aquest divendres les cues als controls de seguretat van oscil·lar entre 30 i 60 minuts de mitjana.

Diumenge crucial per al conflicte

Aquest diumenge tornarà a haver-hi vagues parcials, però sobretot es reunirà l'assemblea de treballadors per decidir si accepten o no la proposta sortida del procés de mediació de la Generalitat i que van acceptar tant Aena com l'empresa per a la qual treballen, Eulen.

Després que aquest dijous els treballadors optessin per reclamar un complement salarial de 250 euros mensuals en 15 pagues, superior al contemplat en la proposta, aquest divendres tots els altres actors del conflicte els van responsabilitzar de la situació de caos creada i, sobretot, del que pugui passar a partir de dilluns, si finalment comencen la vaga indefinida de 24 hores.

Guàrdia Civil i laude obligatori

El més dur va ser el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que va assegurar que els treballadors havien volgut fer "el màxim de mal" possible. Després de la reunió del comitè de crisi que ell havia convocat a Barcelona, De la Serna va anunciar que, en cas de vaga, la Guàrdia Civil reforçaria la seva presència al Prat per assegurar-se que es compleixen els serveis mínims decretats, un 90%.

El ministre també va anunciar que s'estava preparant un laude arbitral que fixaria les noves condicions laborals i que empresa i treballadors estarien obligats a complir. Aquest dissabte el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha informat via Twitter que el ministre li ha confirmat que el laude tirarà endavant si hi ha vaga:

 


Per la seva banda, el govern de la Generalitat, que aquest divendres també va fer una reunió extraordinària per tractar la crisi, va enviar un requeriment als treballadors instant-los perquè fessin la nova assemblea d'aquest diumenge.

Generalitat i Colau pressionen els treballadors

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, va demanar als treballadors que valorin el que s'ha aconseguit amb la proposta sortida de la mediació feta per la Generalitat, que va qualificar de "molt bona".

Per la seva banda l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que, com els consellers del govern, es va reunir amb el ministre De la Serna, també va considerar que, amb aquesta proposta, els treballadors ja han aconseguit bona part del que demanaven.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut