Una ambulància destruïda pels bombardejos aquest dimarts a Atareb, localitat controlada pels rebels siris a l'oest d'Alep (Reuters)
Una ambulància destruïda pels bombardejos aquest dimarts a Atareb, localitat controlada pels rebels siris a l'oest d'Alep (Reuters)

Tornen els bombardejos a Alep

Rússia nega haver participat en aquesta ofensiva, que arriba després de tres setmanes de treva i en què s'han atacat tres hospitals i han mort almenys 10 persones

RedaccióActualitzat

S'ha acabat la treva i les bombes han tornat a caure aquest dimarts sobre els barris rebels d'Alep. Feia tres setmanes que la ciutat no patia bombardejos, però aquest dimarts les bombes hi han matat una desena de civils, i els voluntaris dels "cascos blancs" han hagut de tornar a actuar per assistir els ferits atrapats entre la runa.

L'atac ha coincidit amb l'anunci del ministre de Defensa de Rússia que Moscou reprèn i endureix les operacions militars a gran escala a Síria. Una ofensiva en què s'ha estrenat l'únic portaavions de l'exèrcit rus, l'Almirall Kuznetsov, arribat des del mar Bàltic i ara fondejat davant de la costa siriana.

Aquest portaavions és el que havia de fer parada tècnica a Ceuta de camí cap a Síria i que al final no ho va fer per la pressió ciutadana i política que va haver-hi un cop es va saber. Transporta desenes de bombarders i helicòpters i des de la coberta s'han enlairat caces bombarders per actuar en territori sirià.

Per primera vegada ha entrat en combat juntament amb un altre vaixell desplegat en aigües sirianes, la fragata Almirall Grigórovitx. Però Rússia nega que els seus vaixells hagin atacat Alep, al contrari: assegura que només han fet operacions contra arsenals i camps d'entrenament d'Estat Islàmic i el Front Al-Nusra, a Idlib i Homs.

Aquest nou enduriment de les operacions russes a Síria ha arribat hores després de la conversa entre Vladímir Putin i Donald Trump per unir esforços en la lluita contra el que el Kremlin anomena "terrorisme internacional"

Anar al contingut