Màlaga

Tony King diu que va veure com Dolores Vázquez apunyalava Rocío Wanninkhof

Aquest dimarts ha continuat a l'Audiència de Màlaga el judici contra el britànic Tony Alexander King per l'assassinat, l'octubre de l'any 1999 a Mijas, de la jove Rocío Wanninkhof. S'ha reprès amb la declaració de l'únic acusat l'endemà que l'expulsessin de la primera sessió del judici per insults al jutge. En la seva compareixença, King s'ha declarat innocent i ha assegurat que va veure com Dolores Vázquez, la primera acusada en aquest cas, apunyalava la noia per l'esquena quan tots dos estaven en un vehicle acompanyats del seu amic Robert Graham, que després li hauria tallat el coll. Segons ha dit el mateix King, es va declarar culpable del crim perquè temia les represàlies de la Guàrdia Civil.

Actualitzat

El judici per l'assassinat de la jove de Mijas Rocío Wanninkhof s'ha reprès amb la declaració de l'únic acusat. Tony Alexander King ha negat estar relacionat amb la mort de la noia i ha assegurat que va confessar l'assassinat a la Guàrdia Civil perquè temia per la seva vida si no ho feia. Però la sorpresa ha arribat quan el britànic ha declarat que va veure com Dolores Vázquez apunyalava Rocío Wanninkhof per l'esquena quan tots dos estaven en un vehicle acompanyats per Robert Graham, que després li hauria tallat el coll, segons ha dit.

Està previst que també declari, entre altres testimonis, de la mare de la víctima, Alicia Hornos. Ho havia de fer ahir, però, finalment, la seva declaració es va posposar.

Quan ahir va arribar a l'Audiència de Màlaga, on es feia la primera sessió del judici, King va proclamar a crits la seva innocència davant els nombrosos fotògrafs i informadors que s'amuntegaven a l'entrada. "Sóc innocent", "aquest judici és criminal", va cridar l'acusat. Més tard, abans de ser interrogat, King va aclarir en anglès que volia "dir molt clarament que aquest jutge és un delinqüent, el fiscal és un delinqüent i els biòlegs de la policia de Màlaga són uns delinqüents". Després que l'acusació particular cridés l'atenció sobre els "insults", el magistrat va ordenar que el retiressin de la sala. I és més, el fet que l'acusat hagués anomenat "criminal" i "delinqüent" el jutge podria constituir un delicte d'injúries a l'autoritat judicial.

King s'enfronta a una petició fiscal de 26 anys i 9 mesos de presó pels delictes d'assassinat i agressió sexual en grau de temptativa, mentre que l'acusació particular, que representa la família de la jove, sol·licita 20 anys de presó i una indemnització de 240.404 euros per l'assassinat.

Dolores Vázquez ja va estar acusada

La mort de Rocío Wanninkhof ja va tenir un culpable. Dolores Vázquez va ser condemnada el 2001 a quinze anys i un dia de presó per l'assassinat, després del veredicte de culpabilitat d'un jurat.

El sobreseïment provisional de la causa contra Dolores Vázquez, que va passar disset mesos a la presó, es va produir gairebé un any i mig després de la detenció de King, l'ADN del qual coincideix amb les mostres trobades al lloc on va desaparèixer Rocío i on va ser trobat el cadàver de la jove Sonia Carabantes, quatre anys després.

El judici se celebrarà, en principi, fins al dia 1 de desembre en sessions matinals, tot i que si és necessari s'allargaran a la tarda. Està previst que declarin al voltant de 79 testimonis i gairebé 35 pèrits.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut