Antonio García Carbonell té ara 80 anys.
Antonio García Carbonell té ara 80 anys.
Barcelona

Un violador reincident, en llibertat per la suspensió de la "doctrina Parot"

L'home ha sortit de la presó de Quatre Camins aquest dijous a la tarda. Estava condemnat a 200 anys de presó, dels quals n'ha complert 17 per diverses violacions a diferents localitats catalanes. És el primer delinqüent no etarra que queda alliberat després que Estrasburg ordenés la suspensió de la retroactivitat de la "doctrina Parot".

RedaccióActualitzat

La suspensió de la retroactivitat de la "doctrina Parot", ordenada aquesta setmana pel Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg, ha provocat la sortida de la presó del primer intern que no és membre d'ETA. Aquest dijous a la tarda, ha sortit de la presó de Quatre Camins un violador reincident que va ser condemnat a 200 anys de presó i dels quals n'ha complert 17.

Es tracta d'Antonio García Carbonell, de 80 anys, que va ser condemnar per cometre diverses agressions sexuals a Olesa de Montserrat, al Penedès i altres indrets de Catalunya. L'excarceració s'ha produït perquè el seu advocat en va demanar la posada en llibertat just després del pronunciament d'Estrasburg sobre la "doctrina Parot".

Es dóna el cas que per una agressió sexual a una noia d'Olesa l'any 1991, un magrebí innocent va estar 15 anys empresonat. La víctima el va confondre per la gran semblança amb García Carbonell, que va ser detingut uns anys després per unes altres violacions. Les proves d'ADN van poder determinar que també era l'autor de la violació d'Olesa. García Carbonell actuava sempre amb un company. Assaltaven parelles que eren en llocs solitaris, feien fora el noi i després violaven la noia.

 

Anar al contingut