No hi ha hagut ferits en l'incident
No hi ha hagut ferits en l'incident
Barcelona

Tertúlies literàries als trens dels FGC per celebrar Sant Jordi

Des d'aquest dimarts i fins dissabte, els viatgers podran conversar amb els escriptors Marta Pessarrodona, Genís Sinca, Anna Garcia Garay i Pep Elias

RedaccióActualitzat

La Institució de les Lletres Catalanes ha organitzat una original iniciativa per acostar la diada de Sant Jordi als passatgers de Ferrocarrils de la Generalitat. Quatre autors viatjaran des de les seves respectives ciutats natals, totes a les comarques de Barcelona, fins a la capital catalana i, durant el trajecte, els passatgers podran conversar amb ells.

L'autora que aquest dimarts ha estrenat aquestes tertúlies en un vagó especial és l'egarenca Marta Pessarrodona. Una bona ocasió per als viatgers interessats en el tema de la diàspora republicana, que l'autora ha tractat en llibres com "L'exili violeta".

Dijous serà el torn del bagenc Genís Sinca, guanyador el 2013 del premi Josep Pla de narrativa amb "Una família exemplar". Pujarà al tren a Plaça Espanya a les 10.36 minuts en direcció a Manresa Baixador, i farà el trajecte invers a les 12.19.

El divendres 25, a la tarda hi haurà un tren poètic. Anna Garcia Garay farà el recorregut Sabadell Rambla - Plaça Catalunya, i tornada, a partir de les 5 de la tarda. A la maleta segur que porta els seus llibres de versos "Assassins de margarides" o "Els mots encreuats".

L'últim comboi, el dissabte 26, portarà Pep Elias d'Igualada a Plaça Espanya a les onze del matí. L'autor d'"Olor de gas", guardonada fa dues setmanes amb el premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, tornarà a casa des de l'estació barcelonina a les sis de la tarda.

A banda de poder parlar amb aquests escriptors, els passatgers dels Ferrocarrils també trobaran unes parades de llibres a les estacions que, sota el títol "Paraules entre vies", oferiran una selecció d'obres relacionades amb el món ferroviari.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut