Madrid

Telefónica obté un benefici rècord de 7.848 milions, un 51% més

Telefónica ha aconseguit uns resultats rècord després del tercer trimestre. La multinacional ha tancat els primers nou mesos de l'any amb un benefici rècord de 7.848 milions d'euros, un 51% més que fa un any. Aquests guanys estan basats en un augment dels ingressos de 42.014 milions, el 8,6% més, segons ha informat la multinacional. La bona marxa de l'empresa de telefonia ve donada, sobretot, gràcies a les plusvàlues obtingudes per les vendes de la filial Airwave i de la productora Endemol. Telefónica ha informat, a més, que el dia 14 es farà efectiu el primer pagament del dividend corresponent a aquest any per un import de 0,35 euros per acció.

Actualitzat
Els beneficis de Telefónica entre el gener i el setembre d'aquest any 2007 superen més d'un 50% els guanys d'aquest mateix període de 2006. El resultat operatiu abans d'amortitzacions és un 24,5% superior que els primers nou mesos de l'any passat. El tradicional negoci de la telefonia fixa s'ha recolzat especialment en la banda ampla i internet, que han crescut un 16,8%. També la telefonia mòbil ha crescut, més d'un 6%.

La multinacional ha explicat que els ingressos per zones geogràfiques col·loquen Telefónica España líder del grup (36,8% del total), seguida de Telefónica Latinoamérica (34,9%) i O2 Europa (25,6%). Destaca el creixement de la companyia a l'Amèrica Llatina, on Telefónica factura durant el tres primers trimestres de l'any gairebé un 11% més que durant el mateix període del 2006. Veneçuela, Argentina i sobretot el Brasil (que aporta prop d'un 40% dels beneficis llatinoamericans) són els països amb més clients.

Pel que fa al total de clients, Telefónica ha crescut fins al setembre un 11,6% fins a arribar als 218 milions de clients. La majoria són a l'Amèrica Llatina, 126 milions, mentre que el 45,6 són a Espanya i el 40,7 a la resta d'Europa.

El bon moment de Telefónica, però, no ha pogut evitar que la borsa espanyola es mantingui en números vermells. L'Ibex-35 queia al migdia un 0,12 per cent.
Anar al contingut