Imatge de la tancada des de l'exterior de la seu del Departament d'Ensenyament
Imatge de la tancada des de l'exterior de la seu del Departament d'Ensenyament
Barcelona

Tancada dels sindicats de l'ensenyament en protesta per les noves retallades plantejades pel departament

Entre altres, denuncien que Ensenyament vol retirar el dret a la reducció de jornada als més grans de 55 anys mantenint el mateix sou

RedaccióActualitzat

Els sindicats de l'ensenyament públic de Catalunya han fet una tancada a la seu del departament com a mesura de protesta davant les mesures que l'administració els ha plantejat. Entre altres coses, els sindicats denuncien que Ensenyament vol retirar el dret a la reducció de jornada als més grans de 55 anys mantenint el mateix sou, un benefici que aquest col·lectiu acabava de recuperar. Aquesta mesura afectaria 16.000 docents.

A més, la conselleria també ha anunciat que els més de 5.000 mestres i professors substituts no cobraran el sou el mes de juliol.

Els representants sindicals, vuit en total, s'han tancat aquest dimarts al migdia i han passat la nit a la seu d'Ensenyament. Un d'ells, Ramon Font, portaveu d'USTEC, ha destacat el mal tracte que han rebut de la conselleria, que els ha enviat els Mossos d'Esquadra i els ha tallat la llum durant tres hores. Aquesta actitud evidencia, assegura, la poca voluntat del departament a negociar.

Els sindicats han convocat mobilitzacions per aquest dimecres a la tarda arreu de Catalunya.

 

Anar al contingut