"Sputnik" rep el premi al millor programa musical en l'11a edició dels Premis ARC
"Sputnik" rep el premi al millor programa musical en l'11a edició dels Premis ARC
Barcelona

"Sputnik" rep el premi al millor programa musical en l'11a edició dels Premis ARC

El programa "Sputnik" del 33 ha estat un dels guardonats en la gala dels premis ARC, de la indústria musical catalana. Representants, programadors i mànagers han reconegut també Manel, Txarango o els Bongo Botrako.

RedaccióActualitzat

L'Associació de Representants, Programadors i Mànagers de Catalunya han premiat com a millor programa musical d'un mitjà de comunicació  l'Sputnik del 33, quan està a punt de fer els 25 anys. Tot i que, per un moment, el sector ha volgut deixar de banda les dificultats que travessa, la crisi ha estat molt present a la cerimònia.

Els premis de la música en directe que atorga l'ARC han reconegut com a millor gira internacional el grup Txarango, millor gira de sales de Catalunya per a Bongo Botrako, millor gira en festes majors per als Catarres, i millor gira de teatres i auditoris per a  Manel.

Pel que fa als premis generals, l'Auditori de Girona ha rebut el guardó a la millor programació musical de teatre o auditori. També han estat premiats l'espai musical Slàvia de Lleida, la sala de concerts Apolo de Barcelona i el Festival Mil·lenni.

La festa de la indústria musical del directe de Catalunya s'ha celebrat al recent recuperat Teatre Principal de Barcelona, i Toni Albà ha estat l'encarregat de presentar la gala. En la seva 11a edició els ARC han ofert un homenatge a l'ONA Laietana, un respecte que parteix del 40è aniversari de la mítica sala Zeleste, aquest icònic recinte que va veure néixer i créixer artistes com Pegasus, la Companyia Elèctrica Dharma, l'Orquestra Mirasol o la Plateria. A més, va ser una de les primeres oficines de management i segell discogràfic de Catalunya.

La gala també s'ha volgut aprofitar per fer reivindicacions a favor del sector. El president d'ARC, Jordi Gratacós, ha denunciat "la difícil situació" que passa la indústria musical catalana. Segons Gratacós, "la contractació i la facturació de grups ha baixat a Catalunya un 30% i les programacions estables en sales han disminuït prop d'un 50%".

Anar al contingut