Madrid

SOS Racisme acusa l'IEE de racista per proposar que els immigrants paguin més interessos

Les declaracions del director de l'Institut d'Estudis Econòmics, Juan Iranzo, a favor que els immigrants paguin un interès més alt en els crèdits de consum ja han provocat les primeres reaccions en contra. SOS Racisme ha qualificat de racista la proposta. L'argument del director de l'Institut d'Estudis Econòmics és que un de cada cinc crèdits de consum no es retorna, i que, entre els morosos, molts són nouvinguts que marxen del país sense pagar. Per contrarestar aquesta morositat, proposa restringir la concessió de crèdits o fer-los més cars per a aquest col·lectiu.

Actualitzat
SOS Racisme ha fet una crida a la responsabilitat de tots els agents implicats a lluitar contra la crisi, a qui demana rigorositat en l'anàlisi, les propostes i el discurs, així com mesures, per abordar el problema real i solucions per al conjunt de la població que no fomentin el racisme.

L'entitat considera inacceptable el resultat de l'informe de l'Institut d'Estudis Econòmics per proposar mesures racistes i fomentar la discriminació, i la proliferació de tòpics i de racisme social. Considera que contribueix a ampliar l'"apartheid" jurídic de la població immigrada i vulnera la igualtat de tracte.

Segons el comunicat de SOS Racisme, la morositat té diverses explicacions, com la precarietat laboral, els estalvis previs o el context social, entre altres, però en cap cas pot ser conseqüència de l'origen o la nacionalitat de les persones.

L'associació també lamenta que la realitat va per davant dels estudis i denuncia que ja existeixen pràctiques discriminatòries cap a les persones immigrades en entitats bancàries i comercials.

Anar al contingut