Barcelona

Sony substitueix l'ERO de Viladecavalls per un pla de baixes incentivades

Després d'hores de negociacions, l'empresa Sony i els treballadors han arribat a un acord per no aplicar l'expedient de regulació d'ocupació que afectaria 275 treballadors de la fàbrica de Viladecavalls. L'expedient se substituirà per un pla de baixes incentivades voluntàries que serà vigent fins el juny d'aquest any. L'acord també preveu la congelació salarial durant el 2009 i el 2010 i l'obligació dels empleats de treballar quaranta hores més durant aquests dos anys. L'altre punt acceptat per totes dues parts és que s'establirà flexibilitat horària adaptada a la continuïtat de l'empresa. Els sindicats han valorat molt positivament l'acord perquè evita el tancament de Sony a Viladecavalls i es retira l'expedient.

Actualitzat
El pla de baixes incentivades acordat entre Sony i els sindicats preveu una indemnització de 45 dies per any treballat i té vigència fins el mes de juny. Dilluns passat la companyia va presentar una pla de viabilitat que proposava reduir a 93 els 275 treballadors que en principi havien de quedar afectats per l'expedient de regulació d'ocupació. L'acord també preveu congelar els sous d'aquest any i del que ve, però abans la companyia els haurà de regularitzar, ja que, segons una sentència judicial, s'havia aplicat incorrectament l'actual conveni col·lectiu.

Amb aquest acord, l'empresa es compromet a mantenir fins el 2010 una producció de televisors d'un milió i mig d'unitats.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut