Madrid

Solbes considera "inacceptable" que Bolívia exigeixi al BBVA les accions que gestiona sense compensació

Reacció del govern espanyol a l'ultimàtum de Bolívia al BBVA perquè cedeixi gratuïtament abans de tres dies les accions que gestiona de les empreses nacionalitzades. El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, considera "inacceptable" aquesta exigència del govern d'Evo Morales sense cap mena de compensació.

Actualitzat

Pedro Solbes ha insistit en la necessitat d'estudiar bé la solució definitiva a la crisi per la nacionalització dels hidrocarburs del govern bolivià abans de prendre cap decisió. Tot i això no ha dubtat a qualificar d'"inacceptable" que el govern d'Evo Morales exigeixi al BBVA que li entregui en un termini de tres dies les accions petrolieres que gestiona a través de fons de pensions sense rebre cap mena de compensació.

Pel que fa a l'advertiment de Bolívia en el sentit que si el BBVA no compleix el seu ultimàtum procedirà a confiscar les accions, el vicepresident del govern espanyol i ministre d'Economia ha reconegut que "no sona bé".

Al marge d'aquesta operació en concret, Solbes ha insistit que la decisió de Morales posa de relleu la importància de la seguretat jurídica als països per captar inversions estrangeres. "Si s'han de mantenir processos d'inversió als països i són fonamentals per desenvolupar-los, o hi ha seguretat jurídica, o és molt difícil que al final les coses acabin bé".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut