Múrcia

Sis detinguts a la població murciana de Los Alcázares en una investigació relacionada amb l'"operació Malaia"

La policia judicial ha detingut sis persones i ha escorcollat l'Ajuntament de Los Alcázares, a Múrcia, i els domicilis particulars dels detinguts en una investigació vinculada a la gestió de l'anterior equip municipal i que té a veure amb la famosa trama de corrupció urbanística de Marbella, l'anomenada "operació Malaia". Entre els detinguts hi ha l'exalcalde de la població Juan Escudero, que ja va haver de dimitir per la seva presumpta implicació en la trama.

Actualitzat

L'exalcalde de Los Alcázares, a Múrcia, Juan Escudero és un dels sis detinguts en el marc de la investigació que porta a terme la policia judicial en un sumari relacionat amb la famosa "operació Malaia" de corrupció urbanística.

A conseqüència d'aquesta detenció, el PSOE ha expulsat del partit Escudero, al qual ja va fer dimitir quan es van tenir les primeres dades sobre la seva presumpta implicació, tot i que en aquell moment no es van arribar a formular càrrecs contra ell.

Les investigacions van començar arran de l'"operació Malaia", ja que el presumpte cervell de la trama marbellí, Juan Antonio Roca, té algunes propietats i concessions a Los Alcázares. De moment, la investigació està sota secret de sumari.

L'escorcoll del consistori ha comptat amb la col·laboració de l'actual alcaldessa, Encarnación Gil Castejón, del PSOE, que va accedir al càrrec en les eleccions del març passat. La policia buscava expedients i discos durs d'ordinador, segons ha explicat un funcionari del consistori.

L'Ajuntament de Los Alcázares ha estat escenari durant la legislatura passada de diverses actuacions judicials que van portar el llavors alcalde, Juan Escudero, a la dimissió el setembre del 2006.

Anar al contingut