L'Eva Salvadó i l'Isaac Fibla amb els seus tres fills, a la porta de l'alberg Ca la Jepa
L'Eva Salvadó i l'Isaac Fibla amb els seus tres fills, a la porta de l'alberg Ca la Jepa
Prat de Comte

S'instal·la a Prat de Comte la família seleccionada per gestionar l'alberg que ha salvat l'escola del poble

L'Ajuntament va fer una crida a famílies que volguessin traslladar-se al poble i gestionar l'alberg per evitar la despoblació

Actualitzat

S'instal·la a Prat de Comte, a la Terra Alta, la família escollida per portar l'alberg de Ca la Jepa, que solucionarà el problema de despoblació que pateix la vila.

L'Ajuntament d'aquest poble de 170 persones va buscar possibilitats de fomentar el turisme i evitar que l'escola del poble tanqués per falta d'alumnat. Va fer una crida a persones amb fills en edat escolar perquè es traslladessin al poble i gestionessin l'alberg de Ca la Jepa. L'estratègia per atreure famílies amb nens va despertar l'interès de més de 700 candidats.

La família escollida és la de l'Eva Salvadó i l'Isaac Fibla i els seus tres fills. que han guanyat el concurs per a la concessió d'ús privatiu d'aquest equipament pratdecomtí. Per participar al concurs, els candidats havien de plantejar un projecte de gestió i explotació en què calia acreditar la solvència econòmica, tècnica i professional.

Els guanyadors tenen d'entrada quatre anys per portar el negoci per un lloguer de 250 euros al mes.

Remodelació de l'alberg

La família guanyadora només fa dues setmanes que ha arribat al poble i ja s'ha posat mans a l'obra per remodelar l'alberg. Diuen que faran un parell d'obres, pintaran i compraran llits i mobles nous per tal que aquest nou allotjament pugui acollir a tothom qui vulgui descobrir el poble i el territori. La família assegura que l'alberg tornarà a obrir les portes per Sant Joan.

Isaac Fibla s'ha mostrat molt il·lusionat amb el nou projecte: "És un gran repte, però com que en tenim ganes ho farem amb molta il·lusió i intentarem tirar-ho endavant de la millor manera possible".

L'escola sobreviu

Gràcies a aquesta estratègia, l'escola seguirà fent classe amb normalitat. Amb els tres fills dels nous administradors de l'alberg, l'escola ja disposa de vuit alumnes i esperen ser, com a mínim, tres més l'any vinent.

Més propostes per salvar el poble

Les oportunitats no s'han acabat a Prat de Comte. Des del 8 de maig, a la web de l'Ajuntament es pot consultar el plec de clàusules per a l'arrendament de la destil·leria d'aiguardent i la seva comercialització. En aquest cas, es tracta d'un contracte de cinc anys amb un preu d'arrendament mensual de 250 euros. Tot i això, L'Ajuntament de Prat de Comte es compromet a destinar el 20% dels beneficis de la venda dels productes del local a l'organització, promoció i manteniment de la Festa de l'Aiguardent.

El consistori també traurà a concurs l'agrobotiga que hi ha al punt d'informació del Parc Natural dels Ports.

Anar al contingut