Bombai

S'eleven a 183 els morts i a 624 els ferits en set explosions a la xarxa de tren de Bombai

Almenys 183 persones haurien mort i 624 més haurien resultat ferides en set explosions simultànies a la xarxa de tren de Bombai, capital financera de l'Índia, segons fonts de la policia de Bombai. Les investigacions han confirmat que la causa ha estat l'esclat de diverses bombes en la línia de tren de l'oest de la ciutat, que ha deixat d'operar. De moment no es tenen més detalls sobre les causes ni sobre l'autoria dels atemptats però les autoritats del país apunten cap al terrorisme islamista. Les explosions s'han produït en plena hora punta, en un moment que la circulació de trens i passatgers és molt intensa, raó per la qual no es descarta que hi pugui haver més víctimes.

Actualitzat

Segons l'agència índia PTI les estacions afectades són les de Matunga, Mira, Khar, Mahim, Jogeshwari, Borivali i Bhayendar, al mateix Bombai i a la rodalia de la ciutat. De moment se sap que a banda dels morts  624 persones han resultat ferides a causa de les explosions que s'han produït de forma gairebé simultània, fet que fa pensar que les bombes podrien haver estat activades per mitjà d'un temporitzador, segons apunten les cadenes de televisió índies. La policia ha informat que hi ha un vagó totalment destruït. Segons diversos testimonis, les explosions han estat tan potents que els trens han quedat convertits en ferralla i un mercat proper a Khar ha tremolat.

De moment ningú no ha reivindicat els atemptats, però les explosions han tingut lloc poques hores després que, en una onada de violència, suposats militants islàmics han assassinat set persones, sis d'elles turistes, al disputat Caixmir indi. A més, el passat 7 de març es va produir un triple atemptat a Benarés que va causar 23 morts. Així mateix, l'any passat en un altre atemptat a la capital Nova Delhi van morir 66 persones. En tots aquests casos les autoritats índies van acusar grups islamistes amb base al Pakistan i rebels del Caixmir. De fet, tant fonts consulars consultades com les autoritats del país han apuntat al terrorisme islamista com a autor de la massacre.

Davant d'aquests precedents, el president del Pakistan, Pervez Musharraf i el primer ministre Aziz s'han afanyat a "condemnar amb contundència l'atac terrorista" perpetrat a l'Índia i a "expressar les seves condolences per la pèrdua de vides innocents".

Per la seva banda, el primer ministre indi Manmohan Singh ha demanat a la població que mantingui la calma després dels atemptats. "Exigeixo al poble que mantingui la calma, que no cregui els rumors que estan corrent i que segueixi l'activitat amb normalitat" ha indicat. En la seva declaració, Singh ha qualificat els atemptats d'"acte vergonyós". A més, el govern indi ha establert controls policials a Nova Delhi i a Bombai.

Les explosions s'han produït entre les 18.20 i les 18.50, hora local, en vagons de primera classe de trens suburbans o estacions de la línia oest de Bombai que en aquell moment es trobava en plena hora punta i que ha suspès el trànsit.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut