En poc més d'un dia, al Japó, hi va caure el triple d'aigua que en tot un mes de juliol (Reuters)
En poc més d'un dia, al Japó, hi va caure el triple d'aigua que en tot un mes de juliol (Reuters)

S'eleven a 141 els morts per les pluges torrencials al Japó

Actualitzat

El nombre de morts per les pluges dels darrers dies al Japó ha pujat a 141, mentre una seixantena de persones més continuen desaparegudes. Les pluges torrencials al centre i a l'oest del país han obligat més de dos milions de persones a abandonar les seves llars, la xifra més alta des de les pluges del 1983, que van causar la mort de 117 persones.

La majoria de víctimes van resultar arrossegades per les crescudes de rius o el desbordament de dics. D'altres han quedat atrapats en corriments de terra i ensorraments d'edificis a causa de les precipitacions. En poc més d'un dia va caure el triple d'aigua que en tot un mes de juliol, la qual cosa ha provocat desbordaments dels rius, enfonsaments de ponts i esllavissades.

La zona amb més morts ha estat la prefectura d'Hiroshima, amb un total de 44 víctimes mortals. Okayama i a Ehime, al sud-oest del país, també han estat zones afectades per les pluges. El rècord històric de pluja ha escombrat barris sencers i ha deixat piles de runa i fang. L'embat dels rius desbordats ha arrasat edificis i magatzems i ha convertit en illes poblacions senceres.

 

L'aigua ha arrasat edificis i ha convertit poblacions senceres en illes (Reuters) 

 

Les inundacions, el fang i les esllavissades dificulten les operacions de rescat de milers de persones. Uns 75.000 efectius de la policia, bombers, soldats i personal de Defensa Civil dels equips d'emergència treballen incansablement per poder atendre-les.

L'abast i les conseqüències d'aquestes pluges excepcionals han obligat el primer ministre japonès, Shinzo Abe, a suspendre una gira internacional per Europa, l'Aràbia Saudita i Egipte que havia de començar dimecres.

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut