El vehicle anava carregat amb una tona i mitja d'explosius. (Foto: Reuters)
El vehicle anava carregat amb una tona i mitja d'explosius. (Foto: Reuters)
Damasc

S'eleva a 37 la xifra de morts en un atemptat suïcida amb camió bomba a la ciutat siriana de Hama

L'atemptat suïcida d'aquest diumenge a la tarda a Síria va causar la mort de 37 persones. El vehicle carregat amb una tona i mitja d'explosius ha causat també desenes de ferits. L'atemptat va passar en la perifèria de la ciutat de Hama, al centre de Síria.

RedaccióActualitzat

L'atemptat amb camió bomba d'aquest diumenge a Síria va tenir un balanç de 37 morts i desenes de ferits. Els fets van passar a la ciutat de Hama, al centre del país, a uns 150 quilòmetres d'Alep, quan un vehicle carregat amb una tona i mitja d'explosius va esclatar en un control militar de les tropes governamentals. L'Observatori Sirià per als Drets Humans informa que entre els morts hi ha soldats del règim de Bashar al-Assad. Els enfrontaments entre les forces del règim i els rebels continuen als afores de la ciutat.

L'endemà d'aquest nou episodi sagnant a Síria, el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, té previst reunir-se amb representats de la Lliga Àrab a l'ambaixada dels Estats Units a París per parlar sobre el conflicte. De l'actual situació siriana també en parlaran aquest matí els ministres d'Exteriors europeus a Luxemburg.

Segons les Nacions Unides, més de 100.000 persones han mort en el conflicte sirià, que va començar al març del 2011. A més, segons ACNUR, la xifra de refugiats que han abandonat el país supera els dos milions i els desplaçats interns ja són més de 4 milions. L'agència de l'ONU explica que unes 5.000 persones entren cada dia als països veïns de Síria.

 

 

 

Anar al contingut