Barcelona

Saura, Carod i Puigcercós votaran a favor de la destitució de la ministra de Foment

Tres consellers de la Generalitat, Joan Saura, Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós, votaran aquest dimecres al Parlament a favor de la destitució de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. Serà el mateix dia en què José Montilla hi compareixerà per informar del col·lapse ferroviari. Des d'ERC han destacat que "no han de demanar permís a ningú", perquè els seus consellers votin a favor del cessament, mentre que ICV votarà la seva moció "vist l'enrenou que ha muntat Esquerra". El PSC argumenta que "no s'entendria" que els consellers republicans i els ecosocialistes votessin diferent dels respectius partits.

Actualitzat
El portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, ha denunciat a través del seu blog "pressions de tota mena" per impedir que els consellers republicans votin a favor de la resolució. Alguns mitjans han apuntat fins i tot que el president de la Generalitat, José Montilla, els hauria demanat que s'abstinguessin.

Ridao, però, ha advertit que "no s'entendria" que els consellers i diputats del partit votessin diferent de la resta de membres de la cambra agrupats sota les mateixes sigles.

El secretari general d'ICV, Jordi Guillot, ha considerat "raonable" que els consellers s'haguessin abstingut, però ha afegit que "vist l'enrenou i l'embolic muntat per Esquerra", finalment Joan Saura votarà a favor de la moció del seu grup, que també demana la destitució de la ministra.

Enmig del debat, el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, ha afirmat que "ningú entendria" que els consellers d'ERC i ICV al govern "votessin el contrari" del que demanen els partits. Zaragoza manté que la votació de dimecres no minvarà la cohesió del govern d'entesa, perquè "no afecta una política del govern", sinó que "es tracta d'un posicionament polític públic" en una qüestió competent del govern espanyol, del qual "ERC i ICV són oposició".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut