Barcelona

La Generalitat reclama participar en la gestió de les obres del túnel de l'AVE a Barcelona per evitar problemes

El conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha advertit al Ministeri de Foment que la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona tenen molts dubtes sobre l'execució del túnel de l'AVE per l'Eixample si no es constitueix un "holding" per gestionar l'obra en què estiguin representades les diferents administracions de l'Estat. En qualsevol cas, el conseller no té cap dubte que el túnel ha de passar pel centre de Barcelona.

Actualitzat

El conseller Nadal no té cap dubte que el túnel pel centre de Barcelona s'ha de fer, segons ha afirmat, però entén que no es pot deixar només en mans del Ministeri de Foment, sinó que tant la Generalitat com també l'Ajuntament hi han de poder participar i, no pas com a "convidats de pedra", sinó d'una forma activa a través d'un "holding" on estiguin representades les diferents administracions del país.

Si l'execució del túnel urbà a la ciutat de Barcelona no es fa a través d'aquest "holding", el titular d'Obres Públiques entén que la gestió de l'obra pot generar interrogants. En aquest sentit, ha assegurat que si només ho gestiona Foment "tant el govern de la Generalitat com l'Ajuntament de Barcelona tenim molts dubtes sobre la seva conducció".

D'altra banda, Nadal s'ha referit al traspàs de les rodalies i ha explicat que el govern vol que la divisió de Renfe Rodalies passi a formar part d'un "holding" ferroviari a mans de la Generalitat i amb un altre nom, com per exemple Rodalies Catalunya.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut