Barcelona

Santiago Vidal diu que la Generalitat ha obtingut il·legalment les dades fiscals de tots els catalans

El govern assegura que les afirmacions de Vidal són falses i que tot el que fa l'executiu és públic i legal

Actualitzat

Polèmica al voltant de l'exjutge i actual senador independent escollit a les llistes d'Esquerra Republicana, Santiago Vidal, que ha dit en diverses xerrades sobre el procés sobiranista que la Generalitat hauria obtingut de forma il·legal les dades fiscals de tots els catalans. En conferències i reunions que ha fet pel territori els últims mesos, l'exjutge ha assegurat que l'executiu ja té aquestes dades fiscals de la població, tot i estar blindades per la llei espanyola de protecció de dades:

"El govern de la Generalitat de Catalunya té totes les vostres dades fiscals. Això és legal? Doncs no, perquè això està protegit per la llei de protecció de bases de dades del govern espanyol. Però tontos no en som, ja sabem que no ens les facilitaran de manera voluntària. I això serveix pel cens electoral i serveix per tantes i tantes altres coses."

Llista de jutges, preacord amb l'OTAN i pacte de finançament estranger

El contingut de les xerrades, divulgat aquest dijous pel diari "El País", és molt dens, i inclou altres elements polèmics i potencialment il·legals. Una afirmació especialment delicada és la que ha fet Vidal sobre el sistema judicial: Segons Vidal s'han fet llistes de la sensibilitat independentista dels 800 jutges que treballen a Catalunya, només 300 dels quals continuarien exercint en una Catalunya independent.

Vidal també ha afirmat que el govern ha pactat una col·laboració amb l'OTAN que implicaria destinar-hi ajuda humanitària, i també que hi hagués una fàbrica d'helicòpters a Catalunya. Catalunya no tindria exèrcit, i en canvi unitats dels Mossos s'especialitzarien en contraespionatge. Segons Vidal ja s'estan formant amb assessorament d'un estat no europeu. Vidal també ha explicat que el govern de la Generalitat té pactats amb dos fons d'inversió no europeus, per si calen, crèdits secrets per valor de 200.000 milions d'euros.

Algunes de les xerrades de Santiago Vidal es van gravar i estan disponibles a Youtube, com és el cas de la que va fer a Granollers a finals de novembre, i la de Matadepera a mitjans de desembre:

Vidal ha dit que s'explicarà aquest divendres

L'ara senador per Esquerra Republicana ha declarat que aquest divendres mateix matisarà les seves paraules, que el govern ha desmentit immediatament. Per la seva banda, l'oposició en bloc -Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot i PP- ha exigit explicacions parlamentàries.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut