Barcelona

Munté sobre les afirmacions de Santi Vidal: "Són molt greus perquè són falses"

La portaveu nega que el govern tingui les dades fiscals dels catalans, com va afirmar en algunes xerrades l'exjutge i senador per ERC, i el president Puigdemont ha dit que només els seus membres poden explicar què fa el govern

RedaccióActualitzat

La consellera de Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, ha desmentit les afirmacions fetes per l'exjutge i actual senador per ERC Santi Vidal en algunes xerrades sobiranistes els últims mesos. Entre moltes altres afirmacions, Vidal va dir que el govern ha obtingut, de manera il·legal, totes les dades fiscals dels ciutadans catalans.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Munté ha negat que el govern tingui dades il·legals de cap ciutadà ni que les estiguin fent servir per elaborar un cens electoral pel referèndum, com ha afirmat també Vidal:

"Això és absolutament fals, ho desmenteixo de manera rotunda i categòrica. Aquestes declaracions són molt greus, perquè són falses, i, per tant, són totalment inacceptables per nosaltres com a govern. Així ho hem dit des del primer minut des dels departaments directament al·ludits."

No només les dades fiscals

Munté també ha negat altres afirmacions fetes per Vidal, com que el govern tingui coneixement que agents del CNI estan infiltrats als Mossos, que tingui un preacord amb l'OTAN, que hagi pactat el finançament d'una futura república catalana amb dos fons internacionals ni que tinguin una llista dels jutges favorables a la independència:

"El que vull és donar un missatge d'absoluta tranquil·litat als ciutadans, som un govern que estem desenvolupant un mandat que ens prové de la ciutadania i que està refrendat per una majoria parlamentària. I creiem que per eixamplar la base social i per continuar tirant endavant aquest mandat democràtic tan important el que cal és fer les coses com les estem fent, amb el màxim rigor i amb conductes que siguin del tot exemplars."

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també s'ha posicionat clarament respecte a les afirmacions de Vidal. Ho ha fet a Twitter, lloant les declaracions de Munté a Catalunya Ràdio, i afegint que només els membres del govern poden explicar què fa el govern:

 


El futur polític de Santi Vidal

La consellera Munté ha afegit que no li correspon al govern dir què ha de fer Santi Vidal a partir d'ara, però ha afirmat que les seves declaracions són molt perjudicials:

"Cal valorar si actituds com aquestes sumen a la base del procés que necessitem clarament eixamplar, o si pel contrari resten. I aquí és on s'han de prendre les decisions corresponents, però això no em pertoca a mi, sinó a l'interessat i al seu partit."

 

ERC també es desmarca de Vidal

El desmentiment de Munté s'afegeix als que aquest dijous ja van fer els responsables del Departament d'Economia i també d'ERC, el partit amb el qual Vidal va obtenir l'acta de senador. El portaveu d'aquest partit, Sergi Sabrià, també entrevistat a "El Matí de Catalunya Ràdio", ha assegurat que el que ha dit Vidal "no s'ajusta a la veritat" i que aquest divendres parlaran amb ell. 

Sabrià ja va reaccionar aquest dijous mateix a Twitter poc després que es divulgués el contingut de les xerrades de Vidal, afirmant que el què puguin dir persones que no són del govern no és "vinculant", i que la feina que fa el govern és "legal", "eficaç" i "transparent":

 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut