Sánchez nega amb xifres el discurs de Casado sobre l'"efecte crida de l'Aquarius"

L'arribada d'immigrants creix des del 2016 i aquest any es va disparar a l'abril, amb el bon temps i dos mesos abans del canvi de govern

Actualitzat

El govern de Pedro Sánchez ha fet públiques les xifres de l'arribada de persones migrants ateses a peu de platja. Així ha volgut respondre a les acusacions del nou president del PP, Pablo Casado, que aquest cap de setmana va acusar l'executiu socialista de provocar un efecte crida per l'acollida de l'Aquarius i l'anunci que retiraran les ganivetes de les tanques de Ceuta i Melilla.

El govern de Pedro Sánchez ha sortit al pas amb números: el 2016 van ser més de 10.000 les persones que van ser ateses a peu de platja i el 2017 en van ser més del doble, concretament 24.375.

Aquest any, en el que portem de 2018, ja s'han atès a les platges espanyoles més de 22.000 persones. Són gairebé tantes com en tot l'any passat. Tot i això, les dades mostren que aquest increment va començar el mes d'abril, amb l'arribada del bon temps, i un parell de mesos abans de l'acollida de l'Aquarius, i fins i tot del canvi de govern.

De fet, la secretària d'Estat de Migracions, Consuelo Rumí, ha afirmat que en un mes i mig ha hagut d'adoptar mesures urgents per la "improvisació" del govern de Mariano Rajoy. I ha posat d'exemple el pla d'urgència acordat per millorar la dotació dels programes d'atenció a la costa i l'acollida humanitària i la previsió d'obrir nous centres d'acollida d'emergència.

Casado "s'acosta moltíssim a Salvini"

Segons ha dit en declaracions a la cadena SER, Casado "s'acosta moltíssim a Salvini" quan alerta que és impossible "absorbir els milions d'africans que volen venir a Europa". Per la socialista, cal una política migratòria "seriosa" a la frontera sud. on el govern Rajoy "va mirar cap a un altre costat, no va tenir previsió econòmica, ni recursos humans i va deixar de cooperar amb Àfrica", ha lamentat.

 

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPablo CasadoMigracionsPPPSOE
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut