Madrid

Sánchez fa una última crida a Iglesias perquè se sumi al govern del canvi i eviti eleccions

El líder del PSOE diu que per desbloquejar la situació amb Catalunya hi ha d'haver un nou govern

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha alertat sobre la degradació moral a què -segons ell - ha arribat el govern actual del PP i ha fet una última crida al líder de Podem, Pablo Iglesias, a desbloquejar les negociacions perquè hi hagi un govern del canvi, plural i transversal, amb les "tres forces polítiques del canvi" - PSOE-Podem i Ciutadans.

"Demano al senyor Iglesias que desbloquegi la situació perquè junts posem punt final al govern de la desvergonya perquè Soria deixi de ser ministre i Rajoy, president del govern d'Espanya. Només per això ja val la pena el canvi."

Per Sánchez, hi ha molts punts d'acord entre les tres formacions i les cadires no han de bloquejar el canvi. En aquest sentit, ha sentenciat que els espanyols van deixar un mandat clar en les eleccions del 20 de desembre: "Posar fi al govern Rajoy i acabar amb la desigualtat, la corrupció i els problemes amb els territoris." En la mateixa línia, ha afirmat que per desbloquejar la situació amb Catalunya coincideixen amb Podem i la majoria dels catalans que hi ha d'haver un nou govern per evitar eleccions i afrontar reformes i ha insistit a Iglesias:

"Volem que Podem també sigui actor del canvi. Ha arribat l'hora de la decisió: unir les tres forces del canvi o donar una nova oportunitat a Rajoy perquè segueixi sent president espanyol amb unes noves eleccions."

En aquesta última crida a Pablo Iglesias, Sánchez ha emplaçat la formació morada que els digui en quines propostes no està d'acord en el pacte entre el PSOE i Ciutadans. Ara bé, els demana que es posin d'acord amb les "moltes altres qüestions" i posin en marxa el govern del canvi. La resta,  ja es debatrà en seu parlamentària.

Descartant amb aquesta crida qualsevol possibilitat d'acord amb el PP per formar govern, Sánchez s'ha compromès a portar a terme "un govern transversal, plural, exemplar, social i parlamentari" que afronti reformes. I, davant de tot plegat, ha reiterat:

"Demano a Rivera i a Iglesias que es deixin de vetos i exclusions."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut