Un mòbil Galaxy Note 7 de Samsung després d'explotar
Un mòbil Galaxy Note 7 de Samsung després d'explotar

Samsung tornarà a vendre el Galaxy Note que explotava, ara reciclat

La companyia sud-coreana ha anunciat que està arreglant els telèfons retirats amb un pla desenvolupat "respectant el medi ambient"

RedaccióActualitzat

Samsung ha anunciat el retorn al mercat del seu Galaxy Note 7, retirat l'any passat per problemes amb la bateria que feien que alguns terminals acabessin incendiant-se. Els aparells, que encara no se sap ni quan ni on es podran comprar, s'estan arreglant "de manera respectuosa amb el medi ambient". Alguns elements del telèfon s'estan reutilitzant, mentre que d'altres s'han extret i reciclat.

La companyia ha explicat en un comunicat publicat a la seva web el pla per renovar els telèfons:

  1. Reparar i vendre els terminals recuperats o utilitzar-los com a terminals de lloguer
  2. Desmuntar els components recuperables, com els semiconductors i els mòduls de les càmeres, per a la seva reutilització o venda
  3. Extreure els metalls utilitzant mètodes respectuosos amb el medi ambient

Greenpeace ha atribuït el pla de la tecnològica a la campanya de protestes mundials que va fer l'ONG durant 5 mesos per denunciar l'impacte ambiental d'haver de retirar i tornar a produir aquests telèfons. Una de les seves accions es va produir durant el Mobile World Congress de Barcelona.

L'anunci de la tecnològica arriba un dia abans del llançament a Nova York del nou Galaxy S8, el primer telèfon de Samsung que sortirà al mercat després de l'incident.

L'últim trimestre de l'any passat la companyia va guanyar dos mil milions d'euros menys pel fracàs del Galaxy Note 7.

Anar al contingut