Una altra decisió polèmica de Matteo Salvini (Reuters)
Una altra decisió polèmica de Matteo Salvini (Reuters)

Salvini vol impedir que dos vaixells d'Open Arms entrin als ports d'Itàlia

El ministre de l'Interior italià avisa l'ONG catalana "que estalviïn diners i temps" perquè "els ports italians els veuran en postal"

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, ha anunciat que impedirà que dos vaixells de l'ONG catalana Proactiva Open Arms, que rescata immigrants al Mediterrani, atraquin en ports italians.

En el seu compte de Twitter, Salvini s'hi refereix, fins i tot amb ironia:

 

"Dos vaixells de l'ONG espanyola han tornat al Mediterrani esperant carregar éssers humans. Que s'estalviïn diners i temps. Els ports italians els veuran en postal"

 

 

No és la primera vegada que Salvini actua d'aquesta manera amb Proactiva Open Arms. Ja ho ha fet altres vegades. L'ONG va respondre que tornarien al Mediterrani Central i que traslladarien a Espanya els immigrants rescatats.

Les dues naus de l'ONG -el veler Astral i el vaixell insígnia Open Arms- són els únics d'aquesta organització que hi ha ara al Mediterrani. Les dues embarcacions van arribar el 4 de juliol a Barcelona després que l'Open Arms rescatés 60 immigrants en aigües internacionals davant Líbia, i Itàlia i Malta li van negar el permís per desembarcar-los als seus ports. Finalment els van traslladar a la capital catalana, que es va oferir com a port d'acollida.

Notícia relacionada: Itàlia proposa obrir centres de migrants en tercers països al sud de Líbia

 

ARXIVAT A:
Drets humansMigracionsItàlia
Anar al contingut