Salut investiga les circumstàncies de la mort de la nena de Blanes

La investigació passa per saber si el diagnòstic va ser el correcte, si el nivell de prioritat de l'emergència es va marcar correctament i també si l'ambulància va tardar massa o no

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut ha obert una investigació sobre la mort d'una nena de 8 anys aquest diumenge a l'Hospital de Blanes. El cas el va denunciar en una piulada Comissions Obreres explicant que l'ambulància pediàtrica medicalitzada havia tardat quatre hores:

 

Dissabte, la nena no es trobava bé i es va adreçar el CAP de Blanes, on la van atendre i la van enviar cap a casa. A la nit, en trobar-se pitjor, va anar al servei d'urgències de l'Hospital Comarcal de Blanes, on va ser atesa per una pediatra, i se li va fer un diagnòstic de cetoacidosi diabètica, una complicació relacionada amb el debut de la diabetis. Quan a les 8 del matí va arribar l'ambulància pediàtrica medicalitzada, l'evolució ja era molt desfavorable i la nena va acabar morint-se. 

Segons Salut, l'hospital en va demanar el trasllat al Trueta amb un nivell de prioritat 1, és a dir, que considerava que podia mantenir estabilitzada la situació clínica de la nena. En un comunicat, el departament assenyala que aquesta valoració "significa que la pacient, encara que requereix ser traslladada a un altre centre per al seu tractament, es troba en un hospital que pot mantenir estabilitzada la seva situació clínica.

Des de la conselleria, s'assegura que cal esperar per treure conclusions. La investigació passa per saber si el diagnòstic va ser el correcte, si el nivell de prioritat de l'emergència es va marcar correctament i també si l'ambulància va tardar massa o no.

Comissions Obreres denuncia el temps que va tardar l'ambulància a arribar i també la disposició d'aquest servei. 

Catalunya és l'única comunitat autònoma que disposa d'ambulàncies pediàtriques medicalitzades, un recurs molt especialitzat i que s'utilitza només per fer trasllats entre hospitals. Segons el SEM, el 59% de les seves actuacions es concentren en la regió sanitària de Barcelona.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut