Barcelona

Salut confirma que metges de família i infermeres atendran els nens als ambulatoris

La Conselleria de Salut ha confirmat que tirarà endavant el pla que preveu que metges de família i infermeres visitin els nens als ambulatoris. El projecte havia provocat les crítiques de nombrosos pediatres. El departament ha anunciat ara que el pla es tirarà endavant amb el suport de la Societat Catalana de Pediatria. Les infermeres s'ocuparan de la prevenció i la promoció de la salut dels nens i l'atenció a malalties lleus. Els metges de família substituiran els pediatres en determinades zones. La mesura s'ha pres davant el creixement de la població infantil i la falta de pediatres en algunes poblacions. De fet s'ha implantat ja en alguns ambulatoris però s'ha decidit estendre-la a tot el territori català.

Actualitzat
Segons ha explicat la consellera Marina Geli els pediatres estaran "més focalitzats" a atendre les patologies i les infermeres faran una tasca de "promoció i prevenció" i també atenció de malalties banals o menys complexes.

El nou pla preveu que tots els nens i nenes de 0 a 14 anys continuïn tenint un pediatre de referència, però també preveu que a determinades zones l'atenció als nens la facin metges de família. Aquests, ja han expressat la preocupació que això no impliqui augmentar la pressió assistencial que ja tenen.
Anar al contingut