Salt

Salt diu "sí" a la construcció de la botiga Ikea al municipi

Segons els escrutinis, el 87,6% dels votants està a favor de la construcció de la botiga, l'11,9% ha rebutjat la iniciativa i el 0,5% ha estat vots en blanc o nuls

RedaccióActualitzat

Els ciutadans de Salt s'han decantat clarament pel sí en la consulta que ha promogut l'ajuntament per decidir si volien o no que Ikea instal·li una botiga a la part sud de la ciutat.

Concretament, hi han votat a favor un 87,6% dels votants (4.209) davant l'11,9% (573) que ho ha rebutjat, mentre que el 0,5% restant han estat vots en blanc o nuls. A més ho han fet amb una participació important, que ha arribat al 21,5% (4.829 vots).

Una participació molt alta en aquest tipus de consultes i que per a l'ajuntament és "un èxit rotund". Tot i que la consulta no té una vinculació legal, dóna via lliure al consistori perquè reformi el pla urbanístic del sud de la ciutat que permetrà, entre d'altres, que Ikea pugui construir una nau on vendre els seus productes.

L'alcalde del municipi, Jordi Viñas, ha destacat la mobilització de la gent, i ha recordat que l'equip de govern va prendre el compromís de respectar la decisió dels ciutadans. Per això, l'alcalde ja ha anunciat que es posaran a treballar immediatament per canviar el Pla Urbanístic Municipal que permeti la instal·lació de la marca sueca en aquest municipi del Gironès.

Projecte de construcció a Salt

El projecte també inclou la construcció de 2.000 habitatges, diversos hotels i una àrea comercial i industrial.

En uns terrenys, a tocar de l'autopista i de la zona comercial de l'Espai Gironès, és on podria situar-se la nova botiga de la multinacional Ikea. Encara se saben pocs detalls de les dimensions que tindrà, però el projecte ja ha despertat debat al municipi. Des del sector dels comerciants es veu com una oportunitat de desenvolupament econòmic i per atreure més clients. Pensen que això consolidarà Salt com a zona de compres de la demarcació de Girona.

El projecte urbanístic preveu el desenvolupament de tot el sector sud de Salt, des de l'Espai Gironès fins a l'Hospital Santa Caterina. A més de la botiga d'Ikea, l'Ajuntament té previst reservar terrenys per a equipaments escolars, per a la futura Facultat de Medicina i, fins i tot, per construir-hi el nou Hospital Trueta. Però també s'hi aixecarien blocs de pisos, cases unifamiliars i diversos hotels.
Políticament, les posicions estan enfrontades, fins i tot, entre els dos partits que formen l'equip de govern del municipi.

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha declarat que, de fet, s'ha rebaixat de 3.000 a 2.000 el nombre d'habitatges a construir, cosa que segons ha dit rebaixa la bombolla immobiliària. D'altra banda, Ferran Burch, portaveu d'Independents per Salt-CUP, ha explicat que aquestes construccions incrementaran la població de manera important i l'Ajuntament tindrà més despeses de manteniment, més costos.

Ikea ha fet públic aquesta setmana el seu interès per instal·lar-se a les comarques gironines i ha detallat que la inversió seria d'entre vuitanta i cent milions d'euros.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut