Madrid

Salgado garanteix que Espanya complirà els compromisos malgrat el pròxim traspàs de poders

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha comparegut en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres de divendres, l'últim de la legislatura, per donar explicacions sobre l'elevadíssima inestabilitat als mercats financers que s'està vivint aquests dies, amb primes de risc del deute espanyol que situen l'economia espanyola a nivells de rescat, i per llançar un missatge de tranquil·litat assegurant que el govern espanyol continuarà complint els compromisos malgrat el pròxim traspàs de poders després de les eleccions.

Actualitzat
Salgado ha atribuït aquesta tensió "sense precedents" en els mercats a un problema puntual que pateix tota l'eurozona, ja que afecta dotze dels disset països que la conformen, i ha afegit que les solucions han de venir precisament d'aquí, d'Europa. Tal com ja va fer el president Zapatero, doncs, ha reclamat una resposta política i coordinada de Brussel·les.

"No hi ha cap risc per a la sostenibilitat del nostre deute"

Segons la ministra, "no hi ha cap risc per a la sostenibilitat del nostre deute", en referència al fet que en la subhasta del Tresor d'aquest dijous s'hagués de pagar un interès rècord, un fet que ha assegurat que té una "afectació marginal", ja que el cost mitjà del deute espanyol continua sent raonable i la demanda es manté.

La vicepresidenta econòmica també ha demanat que es valori l'impacte de les tensions "en la seva justa mesura" i ha assegurat que més de la meitat del repunt de la prima de risc es deu a la baixada dels tipus d'interès del bo a deu anys alemany pel seu paper de valor refugi. És per això que ha reiterat que "no hi ha preocupació sobre la nostra capacitat de finançament en els mercats", perquè "no es justifica pels fonaments de l'economia espanyola".

Salgado, confiada que es complirà amb l'objectiu de dèficit


La responsable d'Economia ha recordat que Espanya ja fa temps que aplica reformes estructurals i els seus efectes, ha afegit, "ja es comencen a veure". També s'ha mostrat confiada que, malgrat la rebaixa de la previsió de creixement de l'1,3% al 0,8%, es complirà amb l'objectiu de reduir fins al 6% el dèficit aquest any.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut