Barcelona

Sáenz de Santamaría a Mas: "Per un càrrec no val la pena vendre's una comunitat autònoma"

La vicepresidenta espanyola assegura que els votants de Junts pel Sí no secunden les "derives radicals i antisistema"

RedaccióActualitzat

El govern espanyol avisa Artur Mas dels riscos de buscar el suport de la CUP. La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, assegura que els votants de Junts pel Sí no secunden les "derives radicals i antisistema".

Preguntada sobre els resultats del baròmetre del CEO, Soraya Sáenz de Santamaría ha contestat amb l'habitual "no valorem enquestes", però ha afegit que sí que parla de resultats. La vicepresidenta ha fet referència als resultats de les eleccions del 27-S per argumentar que "els partits a favor de la independència no van superar el 47% dels vots".

"Podran fer totes les enquestes que vulguin, però la realitat és que el que han aprovat i ja està suspès no té el suport de més del 47% dels vots."

Sáenz de Santamaría insisteix que els resultats del 27-S, que donaven a Junts pel Sí i la CUP el 47,8% dels vots, no els legitimen per "aprovar una declaració d'independència, que va ser suspesa en 48 hores".

La vicepresidenta espanyola demana a Mas que reflexioni perquè "no l'avalen ni la Constitució, ni les lleis, ni la majoria de catalans". La vicepresidenta fins i tot dubta que "tots els que van votar Junts pel Sí estiguin a favor de la resolució".

"Vendre's una comunitat autònoma"

La vicepresidenta espanyola s'ha referit a Junts pel Sí com "els que no respecten els drets dels catalans" i a Mas en concret com un "president minvant en suports" i que va "a la deriva". Segons Sáenz de Santamaría, és un error buscar el suport de la CUP.

"Per un càrrec no val la pena vendre una comunitat autònoma."

Sáenz de Santamaría assegura que el govern espanyol ha treballat perquè el programa nacionalista i independentista no perjudiqui els catalans.

"Catalunya és una comunitat autònoma que funciona bé; el que no funciona és el president en funcions."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut