Barricades i banderes contra Occident i en favor de Rússia a l'est d'Ucraïna.
Ucraïna ja ha avisat que no permetrà que l'est del país es converteixi en una nova Crimea.
Moscou

Rússia qualifica l'operació a l'est d'Ucraïna de criminal i diu que depèn d'Occident evitar una guerra civil

Rússia qualifica l'operació militar contra els sublevats russòfons a l'est d'Ucraïna d'"ordre criminal"

RedaccióActualitzat

Escalda dialèctica entre Kíev i Moscou en paral·lel a la tensió que es viu a les regions de majoria russòfona de l'est d'Ucraïna. Les autoritats ucraïneses han donat un ultimàtum de 24 hores perquè els sublevats deixin les armes. Rússia respon que l'operació armada a ciutats com Slavianks és una "ordre criminal" i apel·la Occident per "evitar una guerra civil".

En un comunitat, el Ministeri d'Exteriors rus ha exigit a "aquells que van derrocar el president legítim d'Ucraïna que cessin immediatament la guerra contra el seu propi poble". Moscou vol que les noves autoritats ucraïneses "compleixin amb les seves obligacions respecte a l'acord del 21 de febrer", abans de la fugida de l'expresident Viktor Ianukòvitx, que es van signar amb la mediació de diversos països europeus.

Moscou es mostra indignada per "l'orde criminal" del president interí d'Ucraïna, Oleksandr Turtxínov, d'enviar l'exèrcit per aturar els assalts a comissaries i edificis governamentals a la regió de Donetsk.

El ministeri mira també Occident i exigeix als països europeus i als Estats Units que "controlin els seus pupils i els instin a distanciar-se dels neonazis i d'altres extremistes i cessar l'ús de les forces armades contra el poble ucraïnès". Moscou rebla el clau amb una afirmació contundent: "Ara depèn d'Occident evitar la guerra civil a Ucraïna".

Rússia ha demanat una reunió urgent del Consell de Seguretat de l'ONU, que es trobarà de matinada per tractar la situació de crisi a l'est d'Ucraïna. Moscou també vol un pronunciament de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE).

Anar al contingut