Rufián i Junqueras: "Espanya és irreformable"

El líder d'ERC i vicepresident del govern, Oriol Junqueras, recorda que "Espanya no vol canviar" i crida que "l'únic canvi possible és una Catalunya independent"

RedaccióActualitzat

Gabriel Rufián, el cap de llista per ERC per Barcelona, ha comparegut content pels resultats i ha explicat, acompanyat per tota la cúpula del partit, que ERC "és la força real del canvi en aquest país" i ha apuntat que "s'ha mantingut" en escons i "ha pujat" percentualment. Rufián ha convidat als "companys" d'En Comú Podem a sumar-se "al canvi de la república catalana" amb un: "sou molt benvinguts, perquè el canvi que somieu ja existeix".

El líder d'ERC i vicepresident del govern, Oriol Junqueras, ha volgut celebrar que ERC "ha tornat a fer els millors resultats de la història" i que "els posaven al servei de la gent". Junqueras també ha destacat, després del triomf del PP a l'estat, que "Espanya no vol canviar" i ha cridat que "l'únic canvi possible és una Catalunya independent, republicana i justa". El vicepresident del govern ha convidat a "tothom que vulgui estar en contra les clavegueres de l'Estat" a sumar-se a "aquest canvi."

Entre aplaudiments i crits d'independència, des del Born Centre Cultural, on ERC ha seguit els resultats, Junqueras ha tornat a "convidar" i ha "allargat la mà" en aquest "camí inciat en el mandat del 27-S que culminarà amb la independència de Catalunya", refermant així "el compromís en el full de ruta" i també el compromís "amb la majoria parlamentària i el desig d'ampliar les bases tant com sigui possible, perquè aquells que veien d'altres possibilitats de canvi avui veuen que en realitat no existeixen".

ERC es manté com a segona força política a Catalunya i ha guanyat a les circumscripcions de Girona i Lleida. Amb nou diputats, iguala els resultats de fa mig any, els millors resultats de la seva història en unes eleccions generals. ERC ha guanyat 2,3 punts respecte al 20-D. 

La candidatura encapçalada per Xavier Domènech manté els 12 diputats del desembre, tres més que Esquerra Republicana.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut