Bilbao

Rubalcaba apunta que la prioritat és desmantellar les finances d'ETA

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat des del País Basc, que, ara mateix, la prioritat en la lluita contra ETA és desmantellar el sistema financer de la banda. Rubalcaba ha dit que les forces de seguretat de l'Estat han aconseguit èxits molt notables en la lluita contra ETA, però ha reconegut que hi ha "dificultats" per combatre'n les finances. El ministre també s'ha referit a Batasuna, i ha assegurat que no consentiran que es reorganitzi perquè el seu objectiu és donar suport a ETA.

Actualitzat
En la segona visita al País Basc després del trencament de la treva, el ministre de l'Interior ha volgut garantir als càrrecs del PSE que les forces de seguretat estan previngudes davant una ETA que intenta actuar. El combat, però -ha indicat Pérez Rubalcaba- s'ha de centrar ara a desmuntar la infraestructura financera.

Sobre un possible sondeig que ETA estaria fent als presos per determinar com, quan i contra quins objectius atemptar, el ministre no s'ha mostrat sorprès per la notícia i ha apuntat que ara la banda els escolta després d'haver-los ignorat durant l'alto el foc.

El ministre s'ha dirigit a Biscaia quatre dies després de l'atemptat frustrat de Getxo, en què va resultar ferit un ertzaina. En aquest mateix municipi, la patronal Cercle d'Empresaris li podrà comentar en un dinar privat les cartes d'extorsió que el sector empresarial ha rebut els últims mesos.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut