Rubalcaba és partidari que el futur líder del PSOE el triïn directament els militants.
Rubalcaba és partidari que el futur líder del PSOE el triïn directament els militants.
Madrid

Rubalcaba accepta que el seu successor el triïn els militants si hi ha unanimitat entre els barons

El líder del PSOE facilita així l'opció d'Eduardo Madina perquè presenti la seva candidatura a secretari general del PSOE

RedaccióActualitzat

Alfredo Pérez Rubalcaba està disposat a acceptar que el secretari general del PSOE, que s'ha d'escollir en el pròxim Congrés, es pugui triar amb el vot directe de tot els militants. L'encara líder socialista s'ha referit per primera vegada a aquesta possibilitat, assegurant que li agrada: "A mi la proposta em sona bé, l'he defensat personalment". D'aquesta manera, Rubalcaba facilita l'opció d'Eduardo Madina perquè pugui ser el pròxim candidat a la direcció del partit, davant d'altres candidats. Recordem que Madina va dir que només es plantejaria presentar la candidatura si l'elecció es fa pel vot dels militants. 

En tot cas, l'actual secretari general del PSOE posa dues condicions a l'elecció directa del seu successor: "Ara bé, en aquest moment concret perquè aquesta proposta es pugui portar endavant fan falta dues coses. La primera, trobar una solució tècnico-jurídica adequada, perquè és veritat que és complex des del punt de vista jurídic. I la segona, trobar un consens en el partit socialista, una unanimitat dels secretaris generals, sinó jo no tiraré endavant una proposta d'aquesta naturalesa".

Rubalcaba ha comparegut per aclarir que ha de ser la nova direcció que surti del congrés del juliol la que prepari el procés de primàries obertes que escollirà el candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol.

Anar al contingut